Om oss

onsdag 26. november 2014

Adventsstaken for den designbevisste...



Kubus 4 ble designet i 1962 av Mogens Lassen.
Opprinnelig ble den kun produsert for Lassens familie og nære arktitektvenner. Den dag i dag har lysestaken nærmest oppnådd kultstatus blant arkitekter og designkjennere,- som et moderne internasjonalt designikon.




Mogens Lassen (1901-1987) var en velrennomert dansk arkitekt, en pionér innen dansk funksjonalisme og kjent for sine geometriske former.





Kubus 4 er slipt for hånd, slik at overflatene ikke vil være lik på hver stake. Finnes i sort og hvitt også.

Er ikke dette årets adventsstake eller?



mandag 24. november 2014

Er du i gang med julegavene enda?

Wave kleshenger- Design House Stockholm


Nå nærmer det seg 1 advent! Med stormskritt. 

Mange er godt i gang med julegaveshoppingen allerede. Og har full kontroll på gavelisten sin. 
Eller har du ikke den ringeste anelse? Kanskje er du en av de som løper forvirret rundt på lille julaften, og desperat prøver å finne noe som kan passe, blant tomme hyller og svette likesinnede?
Og om du ikke vet , fortvil ikke. Vi kan hjelpe deg! Du kan helt sikkert finne alle julegavene du trenger her hos oss!
Vi har mengder av julegaver. I alle prisklasser, også til den designbevisste. 

Knaggrekke- praktisk gave en alltid har bruk for.

Wave kleshenger- Design House Stockholm
Vaser og lyslykter i alle varianter en en sikker vinner. Vi kan ikke få nok!
Mange samler, eller ønsker å samle. Kähler står på manges ønskeliste.

Botanica Vaser- Kâhler
Avvento fra Kähler
Fiducia Vaser- Kâhler
Urbania lyshus- Kähler


 Design- og funksjon i skjønn forening. Pluss salt- og pepperbøsse fra Muuto står på manges ønskeliste.

Pluss salt- og pepperkvern- Muuto



Tom Dixon er HOT! I Skandinavia har det tatt helt av hva angår Tom Dixon. Fabrikken klarer ikke levere fort nok. For den som vil ha en liten bit av kaka, er Etch t-lys holderen midt i blinken under juletreet.

Etch Candleholder- Tom Dixon


Hyllesystemer er også populært for tiden. Det skal være assymmetrisk, og en skal sette det sammen selv, i ulike varianter og størrelser. Stacked fra Muuto er et rimelig og solid system som passer de flestes lommebok. Det er såpass fleksibelt at en hylle eller to er en fin start i gavejungelen.

Stacked Hyllesystem- Muuto
Vi har selvfølgelig alt- og mer til - i butikken!
- Velkommen innom :)

mandag 17. november 2014

Grässhoppa...



Visste du at lampen Grässhoppa ble designet på 40 tallet?
Denne lekre gulvlampen er et godt eksempel på god funksjonell design. Ikke bare er den lekker å se på, men den egner seg spesielt godt som leselampe. Den er stødig og lett å flytte på. Samt at den skjuler lyskilden godt slik at en ikke blir blendet, og en får direkte arbeidslys. Lysretningen kan enkelt styres, da selve hodet er bevegelig.

Den ble første gang produsert i 1947...
Designeren var svensk, og het Greta Grossmann:

Greta Grossmann 1906-1999
Greta Grossman (1906-1999) , svensk møbeldesigner og arkitekt, opprettholdt en  førti år lang produktiv karriere på to kontinenter: Europa og Nord Amerika. Hennes prestasjoner var mange og omfattet industriell design, interiør og arkitektur. I 1933, fullførte hun ved anerkjente Stockholm kunst instutisjon, Konstfack, for deretter å åpne "Studio", en kombinert butikk og verksted. Samme år giftet Grossman seg med jazzmusiker, Billy Grossman, som hun senere emigrerte til USA, Los Angeles med.
I Los Angeles åpnet hun en ny butikk, med møbler, lamper og dekorelementer for hjemmet. Hun fikk en viktig gruppe kunder, også store og kjente møbelforhandlere, og etterhvert ble hun en kjent designer i arkitektverdenen,  kjent for sin eksperimentelle stil, ikke bare som møbeldesigner, men også som arkitekt.

Lampen Grässhoppa og Cobra er hennes mest kjente design, som fremdeles selges på auksjoner i disse dager.

Gubi har brakt hennes designikoner tilbake igjen! 


"The fact that she is relatively unknown just makes the process for Gubi more interesting, as we have an honest opportunity to continue to convey Greta Grossman's designs.Greta Grossman was known in her time in both Sweden and California, USA. However, she ended up largely unknown and almost forgotten. I am very happy that we can give this magnificent female designer a second comeback." - Jacob Gubi



Vi har Gubi på lager i disse dager! Kom innom og ta en titt davel :)

- Designspirit

mandag 10. november 2014

Hippe Hay...


Det er ingen hemmelighet at nordmenn har fått opp øynene for Hay!

Danske Hay lanserte sin første møbelkolleksjon i 2003, med ambisjoner om å tilbakeføre dansk møbeldesign tilbake til storhetstiden på 50- og 60 tallet.
Det er en kjent sak at danskene har levert designklassikere i en årrekke. Hay samarbeider med en solid gruppe designere som Hee Weeling, Louise Campbell, Paul M. Volther, Jakob Wagner, Leif Jørgensen for å nevne noen. Noen unge, nye designere, og noen godt etablerte og kreative designere.

En rekke møbler har allerede klart å gjøre seg bemerket i hele Skandinavia, og vi kjenner igjen mange av møblene hos bloggere og i magasiner. Det er tydelig at Hay har falt i smak hos oss i Norge.

Hay´s ambisjoner er å gjøre god, bærekraftig design tilgjengelig for folk flest til en pris man har råd til.

Vi har et stort utvalg av Hay i butikk. Kommer også snart i nettbutikken...

mandag 3. november 2014

Ope...

Vi vil gjerne presentere vår nyeste leverandør som heter Ope. 
Den norske leverandøren har gjort hyller til et lett og transparent rom-element, som enkelt kan tilpasses ditt behov og dine rom. Ope er et modulært hyllesystem som gir stor fleksibilitet. Hyllene kan tilpasses et hvert rom, og leveres ferdig bygget etter ditt behov. 


Modul i Eik




Eirik og Lars - Designerene bak Ope


Hyllene har rask leveringstid. Kom innom og ta et titt da vel!