Om oss

onsdag 23. september 2015

Lamper fra Muuto


Nå er tiden inne for å tenke på lys! Her viser vi noen lamper fra Muuto. Noen kjente, noen nye.

Pendelen Unfold kjenner du kanskje fra før? Denne lampen kjennetegnes ved at den kan,- netttop "unfold"- brettes ut! Den er laget av silicon-gummi og har et kjekt  deksel under, slik at en ikke blir blendet av lyskilden. Denne passer fint over et kjøkkenbord, og en kan ha mye lys i uten at det virker for skarpt. Egner seg derfor bra som en arbeidslampe.


Designet av Form us with love:


En ny pendel er Ambit med sin karakteristiske form. Finnes i flere delikate farger, og er hvitmalt inni for maksimal utnyttelse av lysrefleksjon.


Den er laget av aluminium, og er håndmalt. Som Unfold er denne også fin å bruke der en trenger mye lys.


Designet av TAF Architects:


 En litt mindre nykommer er Grain! Denne lampen er laget av en innovativ kompositt, nemlig bambusfiber og polypropolen, noe som gir den en mykere overflate med synlig struktur. Den er med fordel utstyrt med en Led lyspære, slik at du slipper å bytte lyspære ettersom Led har svært lang levetid og bruker lite strøm.



Grain er designet av Jens Fager:


Kom gjerne innom oss så hjelper vi deg med å fine rett lampe.
- Designspirit

mandag 21. september 2015

Nyhet; Prints!


Nå har vi endelig fått in nydelige prints fra den talentfulle svensken Sanna Wieslander.

Sanna fant tidlig ut at hun elsket å tegne, male og bruke sin kreativitet. Og da hun avsluttet sitt studie på Kunstskolen i Gøteborg, visste hun at det var dette hun ville leve av. I 2013 startet hun sin egen bedrift ; SWART, eller Sanna Wieslander ART.



Hun evner  å kombinere mennesker, dyr og natur i sine tegninger, på en uvanlig måte. Men- det funker! Se bare den tøffe Badger Blues under her. Inspirert av The Blues Brothers og en viss attitude...


Mer om hvordan Badger Blues ble til kan du lese om her...

Kunstneren har også illustrert porselen for norske Ment, illustrert klær, inspirert tapetkolleksjoner og mye mer.
Ingen tvil om at denne kunstneren har mye godt i vente! Og i mellomtiden kan vi nyte hennes postere her hos oss. De kommer i flere størrelser, og er signerte.






Kom innom å ta en titt da vel! Det skjer mye spennende i butikken om dagen...

- Designspirit

onsdag 16. september 2015

Tips for høsten!

Når høstkveldene blir mørkere og mørkere, og vinden virker som om den aldri skal løye, og det blir kaldere og kaldere i luften. Ja da er det mange av oss som sliter med å holde energinivået på topp. Noen ender til og med opp med en aldri så liten høstdepresjon. Desverre så er det slik i vårt langstrakte land at i takt med høsten, så blir vi trøttere og slappere. Det er jo bare slik det er.
Men- kan vi gjøre noe for at det skal bli bedre? Klart det!




Ekspertene har jo mange gode råd for å bedre litt på energinivået. Det mest opplagte er jo å spise riktig og mosjonere. Ikke minst sove godt og lenge nok, og legge seg i vanlig tid på kvelden. Og stå opp til vanlig tid om morgenen. Ikke minst - gå ut i sola og spaser en tur i frisk luft! Joda, alt dette her vet vi jo innerst inne, men vi får det ikke alltid til. Kanskje man jobber inne hele dagen, og ikke har mulighet til å  komme seg ut i dagslys, før det er på tide å dra hjem, - og det er mørkt igjen. Ja for mange lever jo stort sett vinterhalvåret i mørket.

Så da må man jo gjøre det beste ut av innemiljøet sitt. Og da kan vi som jobber med interiør komme med noen gode tips!



Milk fra &Tradition. Fin lampe som kan dimmes ned til stemningslys, eller opp til godt generelt lys.


  • Sørg for godt nok lys!  Dette er nok kanskje det viktigste punktet. Mangel på lys vil gjøre deg trøtt og uopplagt. Har du nok lys der du jobber hele dagen? Må du anstrenge øynene dine for å se? Har du nok lys hjemme? Hvis du tror du har for lite lys hjemme eller på jobb, så kan det lønne seg å gjøre noe med det. Kanskje du bare trenger en sterkere lyspære, eller lampen du bruker ikke egner seg til ditt formål. Eller kanskje du skulle investere i en god arbeidslampe?
Tøft å se på, men ikke funksjonelt med så mørkt kontor å jobbe på. Her blir man garantert trøtt!

  • Hva slags farger omgir du deg med i det daglige? Ja farger har utrolig mye å si for hvordan hjernen din fungerer. Farger påvirker oss ubevisst og bevisst. Feil bruk av farger kan gjøre deg trøtt, slapp og tiltaksløs. Ved å omgi seg med riktige farger som gir energi og godt humør, så vil det påvirke deg i en positiv retning. Gult eller orange for eksempel, er farger som gir positiv energi. Kle deg i fargerike klær, eller mal en vegg! Mer om fargene finner du her i vår Fargeskole...
En gul sofa er et fargerikt innslag i en grå hverdag! Hvem blir ikke glad av å oppleve denne?

  • Gjør det hyggelig inne!  Sørg for at du gjør det hyggelig inne hos deg selv! Invester i ting som gjør deg glad. Har du levende lys på bordet, og et deilig pledd å tulle deg inn i om kvelden så er du på god vei.  Når rommene dine både gir deg god stemning, og fungerer til alle dine formål, ja da er du godt rustet for å trives inn de neste månedene.

Rom med stemning gjør at du trives hos deg selv. 
  • Få ferdig det stygge rommet! Du har kanskje et oppussingsprosjekt som har stått og glant på deg gjennom hele sommeren? Høsten er jo faktisk en fin tid å gjøre ferdig ett eller to prosjekt. Det er kaldt og vått ute, og da kan man jo egentlig holde på med ting inne. Det hjelper å ha små prosjekt man kan sysselsette seg med gjennom høsten og vinteren. Ikke minst er det fantastisk deilig når alt er ferdig og man kan nyte resultatet!

  • Tenk positivt! Fokuser alltid på det positive, og ikke på det negative. Du kan faktisk tvinge deg selv til å tenke mer positivt. Glasset er halvfullt, ikke halvtomt ;)

mandag 14. september 2015

Dot Cushion Nyheter

For dere som begynner å kjenne oss, så er Hay en av våre mestselgende leverandører. Og det er jo ikke så rart med så mange fine produkter denne danske leverandøren har i sitt sortiment! 





Nå fremover blir det en endring på pute sortimentet. Da snakker vi nærmere bestemt Dot Cushion. 
Dot Cushion er jo som veldig mange av dere vet, en klassiker med sine knapper midt på puten. Nå blir den ene borte. Det blir kun den ene knappen som blir igjen, samt en del av fargene forsvinner, for å bli erstattet av nye.


De "gamle" putene kan enda bestilles så lenge varelageret rekker.  Stikk gjerne innom oss i butikken for å se hele utvalget!

En av nyhetene som er ventet inn

I løpet av oktober får vi inn de nyeste putene, med splitter nye farger fremdels i tekstiler fra Kvadrat. Kvadrat er Europas ledende produsent av høykvalitets, garantistemplede tekstiler- beregnet for offentlig bruk så vel som i private boliger. Mange av våre produkter er trukket med tekstiler fra Kvadrat, tekstiler som har ti års garanti. Mer om dem kan du lese her...



Hay har også et varmt og godt ullteppe som passer perfekt under småkalde føtter nå til høsten.
Ull er et materiale som mange har kjært. Kanskje ikke så rart med tanke på alle fordelene det har. Noen av fordelene ved bruk av ull er at det er en miljøvennlig tekstil, som heller ikke avgir noen farlige avgasser. Det er et pustende tekstil som absorberer bort fuktighet, det er naturlig flekkavvisende og meget slitesterkt, det er flammehemmende og har en høy grad av lysekthet.
Dette er helt klart en fordel med tanke på all den harde bruken et gulvteppe skal tåle!

Peas Gulvteppe kommer i flere størrelser. Vi har dem i butikken nå i disse størrelsene; 
80 x 140 cm, 80 x 200 cm, 140 x 200 cm, 170 x 240 cm og 200 x 300 cm.

Vi sender også :) Kontakt oss gjerne på post@designspirit.no

Ha en nydelig mandag!

- Designspirit


onsdag 9. september 2015

Muuto; Fiber Chair


Fiber Chair ble designet med tanken om å balansere maksimum komfort, med minimalt volum. Stolen er laget av et innovativt materiale bestående av bio-compositt og 25% trefiber. Ved nærmere øyesyn vil man kunne skimte de ørsmå trefibrene, noe som gir stolen en helt spesiell karakter.


Fiber-familien finnes nå i hele 39 utgaver, og med fire forskjellige baser, så her skal det finnes noe for enhver smak, enten den skal brukes på kontoret, til spisestuen eller til offentlige rom.


Den danske designduoen Iskos og Berlin er skaperne bak stolen. De brukte hele to og et halvt år på ferdigstille stolen.  Ett år bare på å finne frem til den beste trefiber kompositten.
Duoen som er basert i København, har fått mye oppmerksomhet for sine arbeid innen møbel-, grafisk- og industridesign.
Iskos- Berlin
Dette er hva duoen sier selv om Fiber Chair; 



Mer om stolen og designerne kan du lese om her...

Den står utstilt i vår butikk om du vil ta en titt :)

- Designspirit

mandag 7. september 2015

Ny leverandør; Treku

Snart, veldig snart får vi en ny leverandør her hos oss.
Vi har vel lov å skryte på oss at vi har et godt utvalg her, og vi er stadig på jakt etter nye designklassikere. Treku er en av dem.


I 1947 ble det startet opp et møbelverksted langs solkysten i Spania, nærmere bestemt i den lille landsbyen Zarautz. Her hadde det allerede i lang tid vært en tradisjon for møbelsnekkerier, og trearbeid.
Grunnleggeren av det nye verkstedet, en driftig møbelsnekker med ambisjoner, het Jesus Aldabaldetrecu. Hans etternavn skulle etterhvert prege det nye firmaet; Treku.

Etter kort tid klarte Treku å skaffe seg et solid rykte som leverandør av klassiske, men høykvalitets soverom.


Underveis skulle annen generasjon Aldabaldetrecu sette i gang en rekke tiltak for å øke produksjonsmassen, og grunnlaget for å eksportere møbler ble da lagt.
I dag er det tredje generasjon som fører tradisjonen og kjærligheten til håndtverket videre.



Basert på sine gamle erfaringer og tradisjoner, har Treku klart å kombinere disse med mer moderne uttrykk i sine produkter. De har fremdeles beholdt sin kjærlighet for treverket i live.



Sjekk selv davel!
Klikk deg gjerne inn her for å lese mer om Treku og deres univers av møbler. Om ikke så lenge vil du finne noen av dem hos oss.


Vi gleder oss!
- Designspirit



lørdag 5. september 2015

Boligstyling med Designspirit


Trenger du hjelp til boligstyling? Vi hjelper deg med det du trenger. Fra veiledningstimer til full styling!

Kanskje du skal selge boligen din og ønsker at den skal fremstå mest mulig moderne og salgbar? Eller ønsker du rett og slett litt hjelp til hvordan møblere og dekorere hjemme hos deg selv? Eller er du i eiendomsbransjen og lever av å selge boliger som kanskje står delvis tomme? Da kan vi hjelpe deg!




Våre priser:

Befaring m/ rapport: 
Vi kommer hjem til deg og gir en veiledning på hvordan en selv kan style boligen med egne møbler. I etterkant av besøket får du en rapport av det vi gikk igjennom. 
Kr: 1.490,-

Delstyling:
Vi supplerer eksisterende interiør med småvarer fra vårt lager og hjelper til med selve stylingen. Pris avhenger av størrelse på boligen.
Fra kr: 6.990,-

Full styling:
Vi lager skreddersydde stylingpakker til hele boligen og leier ut møblene inntil 2 mnd. Det blir stylet med møbler fra våre kjente merkevarer og leverandører fra verdier opptil kr 150 000,-

0 - 80m² Kr: 13 500,-
80 - 140m² Kr: 17.500,-
140 - 200m² Kr: 22.500,-
200m² og utover: Pris etter avtale




For bestilling eller mer informasjon, send en mail til vår interiørarkitekt og boligstylist Grethe Bergjord på grethe@designspirit.no

onsdag 2. september 2015

Kähler nytt...



Vi har fyllt opp lageret med keramikk fra danske Kähler.
Vi er jo ikke alene om å like denne leverandøren som har så mye lekkert i keramikk, og når vi får påfyll er alltid gleden stor. Ser du etter en gave, eller enda en lyslykt i Urbania serien så er det muligheter for det nå. Ikke minst har vi fått inn Omaggio vasene i sølv nå.


Urtepottene kan fint brukes til grønne planter i stua..



Mellibi baderomsserie er enkel i sin form, men med lekre detaljer..



Den evigpopulære Omaggioserien går vi aldri lei av ser det ut til. Nå i flere størrelser og i sølv..


Det er ikke noe som er så hyggelig som levende lys i disse Urbania lyslyktene. Vi har masse på lager nå!


Klikk deg gjerne inn her for mer info om Kähler.
Ha en nydelig onsdag :)
- Designspirit