Om oss

onsdag 28. oktober 2015

Hvordan få riktig lys hjemme?

Ambit fra Muuto

Nå som vi sakte men sikkert beveger oss mot mørkere tider, så er det kanskje på tide å oppgradere lyset ditt hjemme? Det er kanskje ingen i hele verden som trenger godt lys mer enn oss nordboere. Vi tilbringer store deler av året i mørket, og det er nå en kjent sak at mangel på lys ikke bare gjør oss trøtte, men kan også bidra til nedstemthet og depresjon.  

Milk lamp fra &Tradition
Kanskje du føler at du sitter i halvmørket om kvelden, og skjønner ikke helt hvorfor du er så trøtt? Har du godt nok lys der du sitter og leser? Eller er det kanskje dårlig lys der barna sitter og gjør lekser etter skoletid? Kanskje de bruker kjøkkenbordet, eller kanskje de sitter i stuen?
Det er nettopp det som gjør det ekstra vanskelig å finne riktig belysning. Man bør velge lampe og lyskilde etter behov, og ikke bare design. Det er ikke bare designet som skal stemme, men også lyset. Lyset er kanskje det aller viktigste, selv om mange velger design fremfor riktig lys.
Men- hvordan velger man rett lampe?

Grâsshoppa- Gubi

Når vi på Designspirit har et prosjekt der vi skal hjelpe kundene våre med innredning og belysning, så er det tre essensielle faktorer vi må oppfylle for at boligen skal få godt nok lys. Dette er gode tips for deg også, og noe å tenke over hjemme hos deg selv. Du kan for eksempel gå igjennom hele boligen din en sen mørk kveld, tenke litt over hva slags behov du og familien din har, og hvor du trenger godt lys. Som for eksempel der dere leser eller gjør lekser. Da kan du kanskje sette fingeren på det området eller den plassen hjemme hos deg som trenger en oppgradering.

De tre faktorene vi bør oppfylle er:
Det grunnleggende allmenne lyset: Det lyset som gir et generelt lys til hele rommet. Som for eksempel plafonden midt i taket, eller takspottene på skinne, eller alle downlightsene som er innfelt i taket. Dette lyset er viktig fordi vi trenger lys for å se rett og slett! Dette er ofte det første lyset vi slår på om kvelden, og det lyset som skal gi mest lys,-  til hele rommet. Når dette behovet er dekket, så kan man se nærmere på funksjonslys og stemnings- eller effektbelysning.

Det funksjonelle lyset: Lys som har en viss funksjon. Dette er lyset du bruker bevisst for å lyse opp noe du trenger godt med lys for å se. Det kan være leselampen du trenger for å lese boken din, eller lyset du har ved speilet på badet, eller lyset som lyser opp kjøkkenbenken din for å gi deg godt arbeidslys der du lager mat. Dette lyset er også viktig fordi de dekker et reelt behov, og de har en bestemt funksjon i vårt daglige liv.

Til slutt er det effektbelysningen: Det er lyset som ikke har en spesiell funksjon, annet enn at det skal gi en viss effekt, eller stemning i rommet. Det kan være pyntelampen du har i vinduskarmen, eller en lampe som er ordentlig lekker og prikken over i-en i rommet, men som kanskje ikke gir så mye lys. Eller det kan være en ysslynge du har hengt over hyllen på stueveggen. 


Cobra- Gubi
Nå har du fått noen fine råd for å sikre godt lys i hjemmet ditt. Vi har et stort utvalg av lamper her hos oss, og vi hjelper deg gjerne med å finne rett lampe til ditt bruk. En lampe bør ses på som et møbel i seg selv, med en stor fordel,- nemlig lys! Lyset er viktig for kropp og sjel, og ved  plassere lyset riktig kan du tilføre økt romfølelse i hjemmet ditt, samtidig som du bidrar til et bedre innemiljø. Ikke minst er det slik at man fungerer optimalt når man har godt nok lys. Lys kan også plasseres i alle høyder, krinker og kroker slik at man får en fin balanse i rommet. 
Vil du lese mer om lampene vi har i butikken, og mer om lys, så kan du klikke deg inn her...

Følg med for flere innlegg om belysning utover høsten hvor vi vil ta for oss forskjellige lamper og måter å belyse på.

- Designspirit

mandag 26. oktober 2015

Inspirasjon til soverommet!

Det er ikke så mye som skal til for å gjøre et soverom praktisk, lunt og innbydende. Det aller viktigste, foruten en fantastisk god madrass å sove på, og rent, delikat sengetøy, er uten tvil nattbordet! Her skal man ha plass til håndkremen sin, boken en vil lese, og ikke minst en god lampe som gir godt leselys uten å forstyrre sidemannen.

Componibili fra Kartell

Nattbordet skal ha plass til det aller nødvendigste. Og ikke minst bør det plasseres slik at du fint rekker frem til det du skal ha for hånden. Ha nattbordet i rett høyde i forhold til madrassen din. Ikke for høyt , slik at du risikerer å slå hodet ditt om du snur deg febrilsk etter alarmen en tidlig mandagsmorgen. Og ikke for lavt slik at du omtrent må kravle ut av sengen for å nå telefonen din.

Tenk også på valg av rett lampe til ditt bruk. Skal lampen bare gi et generelt stemningslys, eller trenger du et godt leselys til boka di? Ikke alle leser på sengen, men om du liker å gjøre det så bør du absolutt investere i en god leselampe.

Lite plass? En hylle kan også brukes som nattbord, og du sparer på gulvplassen! "Stacked" fra Muuto

Det er mye forskjellig en kan bruke som nattbord. Ikke minst må en ta hensyn til hva en har plass til! Har en et lite soverom, eller sengen plassert under skråtak, så har en kanskje ikke plass til et tradisjonelt nattbord med ben og skapdør. Da må man tenke litt praktisk og i mindre skala. Kanskje kan en bruke en liten vegghylle som nattbord? Eller bare en liten lomme på veggen som rommer akkurat boka og mobiltelefonen din? Nattbordslampen kan også henge på veggen, eller som en pendel festet i taket.

Har du dårlig med plass til nattbord? Heng opp disse små lommene på veggen! Her er det plass til alt du trenger. "Pocket Organizer" fra Normann Copenhagen. Kommer i flere farger.

Et lite sidebord kan fint brukes som nattbord. Dette bordet fra Hay, kalt DLM eller Dont Leave Me, kan også enkelt flyttes på slik at bordet får flere bruksområder. Du kan ta det med deg til godstolen, eller inn i stua. Møbler med flere bruksområdet er også easy living.

Så enkelt, men likevel delikat og innbydende
Bildet er lånt herfra...

En klassiker vi aldri går lei av er Componibili fra Kartell! Dette bordet har med sin elegante runde form, og lekre små rom bak runde dører, inntatt mange soverom i Norske hjem. Og det er ikke så rart. Ikke tar det mye plass, og du har akkurat rom nok til det du trenger ved sengen din, pent skult bak små dører.


Ta gjerne med deg litt grønne planter inn på soverommet ditt også! Det er vel ikke noe som er så koselig som litt grønt på nattbordet. Ikke minst så renser plantene luften din for karbondioksid, og tilfører nytt oksygen. Pynt gjerne med et deilig duftlys for litt stemning, og plasser favorittparfymene og ting du setter ekstra god pris på, på et pent fat for å lage et lite stilleben.

Et vakkert stilleben kan lett lages med favorittingene dine. Alt fra By Lassen


Ikke minst hold orden! Man sover uten tvil bedre i et rom der det er ryddig og rent, fremfor et rom som er rotete og støvete. Hvem får vel sove når en ligger og tenker på alt man skulle ryddet og vasket?

Her i butikken har vi alt du trenger for å piffe opp soverommet ditt! Kom innom da vel. Vi hjelper deg gjerne :)

- Designspirit

mandag 19. oktober 2015

Aksel- en sofa du vil elske!


Aksel er uten tvil en elegant sofa fra Montis.
Den kubistiske formen, og de nærmest usynlige bena under setet gjør at det virker som om den svever elegant over stuegulvet. Materialene er selvfølgelig laget av den høyeste kvalitet, og du kan velge mellom en rekke tekstiler og hud. Den blir levert med blanke ben, men mot et tillegg er det mulig å velge andre typer ben. Sofaen er laget en tanke høyere enn mange andre sofaer, slik at det er lettere å komme seg opp av den. Den romslige plassen og de store putene gjør at denne sofaen ikke bare er god å sitte i, men den kan romme hele familien på en gang.




Den er designet av nederlenderen Gijs Papavone i 2005, for Montis. Gijs studerte på Institute of technology, og Eindhoven Academy for Industrial Design , produkt design. Han ble deretter ansatt som produktsjef hos Montis frem til 1990, hvor han ble forfremmet til sjefsdesigner , samt ansvarlig for Montis designfilosofi.


Setet består av to store puter fylt med en blanding av kaldskum og lateks, noe som sikrer at den holder seg fin i formen år etter år. Samtidig som den er meget komfortabel å sitte i. Putene kan man velge om man vil ha faste eller myke varianter.
Vi har den i butikken nå. Kom å prøvesitt davel!
- Designspirit

lørdag 10. oktober 2015

Copper Shade fra Tom Dixon


Copper Shade fra Tom Dixon har helt klart blitt en bestselger det siste året. Og det er jo ikke så rart med tanke på den enkle formen, den vakre og varme glansen og ikke minst det hyggelige stemningslyset en får med denne pendelen.


Lampen er laget av polykarbonat og kobber, og ved hjelp av en komplisert fremstillingsmetode blir ren kobber sprøytet inn i kuppelen. Dermed får den en fantastisk jevn overflate, og nærmest perfekt glans.


Tom Dixon er jo etterhvert kjent som metallenes mester, og kobber har han brukt i flere av sine produkter.
Copper Shade er et lekkert blikkfang alene, så vel som i en klynge med flere lamper. Den passer fint over kjøkkenbordet, så vel som over sofabordet. 


Vi du vite mer om designeren bak lampen, så kan du klikke deg inn her...
Vi har den på lager nå!


 -Designspirit

onsdag 7. oktober 2015

Vinn en Hammershøi vase!


Har du sett de fine vasene til Kähler som har kommet nå?

Kähler har jo laget vaser og porselen i over 175 år, og henter gjerne inspirasjon fra sine tidligere dager, tro mot den danske kulturarv.

Hammershøi vasene er designet av nordmannen Hans-Christian Bauer. Han har funnet sin inspirasjon i Svend Hammershøi gamle verker. De store vasene i serien, har de samme markante rillene brukt av  Svend Hammershøi selv, som binder hele serien sammen.

Svend Hammershøi (1873-1948) var en dansk tegner og maler, som også hadde en utdanning som keramiker. Han startet å jobbe som kunstnerisk formgiver hos Kähler i 1893, kun 20 år gammel, og han skulle arbeide der i hele 55 år - helt til sin død. Han var den som skulle jobbe aller lengst blant alle kunstnerene som var tilknyttet Kâhler.
Svend Hammershøi
I starten av sin karriere hos Kâhler skulle han sitte for det meste ved dreieskiven og lære seg kunsten å formgive. Han jobbet mye med å perfeksjonere vaser og krukker. Etterhvert overlot han selve dreiingen til mestrene på verkstedet, og  designet i stedet på papiret ved hjelp av skisser og tegninger.

Hammershøi´s vase som inspirerte til toppene på krukkene


Kjennetegnet for hans design er kraftige profileringer, og de tydelige rillene som nå pryder den nye serien til Kähler. Helt i Hammershøi´s ånd. Hammershøi fikk stor betydning for Kählers virke og utvikling. Det var også han som designet logoen- HAK- som pryder alle Kâhlers produkter.


Hammershøi´s fat som inspirerte til tallerker


Han ble i løpet av sitt liv en verdensvant kunstner med verkene sine utstilt på flere museer i hele verden. Han er også utstilt på Nasjonalgalleriet i Oslo.  Han ble utnevt som ridder, og han deltok også på verdensutstillingen i 1925 med flere keramiske arbeider, hvor han vant gull. 









Lyst å vinne en Hammershøy vase?

Meld deg inn i vårt nyhetsbrev ved å sende oss en mail på post@designspirit.no eller skriv mail adressen din i en melding til oss på facebook.

I våre nyhetsbrev informerer vi om kommende arrangementer, kampanjer og mye annet spennede som skjer hos oss i Designspirit.


Vi trekker en heldig vinner i begynnelsen av desember. Tvi tvi!

- Designspirit

mandag 5. oktober 2015

Plant Box fra Ferm living


Har du sett denne tøffe plantekassen!?
Denne slanke oppbevaringskassen kan romme mange planter om du vil ha noe grønt inn i hjemmet ditt. Spesielt greit om du kanskje ikke har så god plass i vinduskarmen. Men den kan for all del brukes til annet enn planter. Du kan oppbevare bøker i den, magasiner eller lykter. It`s up to you...


Den kan være tøff å bruke som en romdeler, eller plassert ved siden av sofaen din som et sidebord, eller rett og slett i et kjedelig hjørne som trenger en liten ekstra detalj.

Med den stramme, slanke formen er den helt klart konstruert for dagens trendy rom. Ikke minst er det mye grønne planter som vokser vilt i hjemmene våre nå, og mer grønt skal det bli. 


Kassen kommer i fire farger, og er laget av pulverlakkert stål. Vi har den på lager nå!